3 tips voor het voorkomen van debet- en creditcardfraude

Naarmate hackers, dieven en cybercriminelen savvier-incasso blijven ontvangen en creditcardfraude blijft toenemen – u hebt echter de mogelijkheid om ze in hun sporen te stoppen. Bekijk deze 3 nuttige tips over hoe u pin- en creditcardfraude kunt voorkomen:

Debet- en creditcardfraude vermijden Tip 1:

Wees altijd op zoek naar skimming-apparaten voor uw debitcard en creditcard, die zijn ontworpen om eruit te zien als kaartsleuven bij geldautomaten en benzinepompen. Deze apparaten worden tijdelijk beveiligd over de bestaande kaartsleuf, vaak met tape, om uw gegevens te lezen en uw informatie te stelen. Als de geldautomaat of benzinepomp lijkt te zijn geknoeid of verdacht lijkt, ga dan ergens anders heen om uw transactie te voltooien.

Bonustip: neem de extra stap om uw gegevens te verbergen door het toetsenbord met uw vrije hand te bedekken terwijl u uw pincode typt. Gewoonlijk wordt het skimming-apparaat gebruikt met een verborgen camera in de buurt om uw pincode te registreren terwijl deze wordt ingevoerd.

Debet- en creditcardfraude vermijden Tip 2:

Houd in de gaten waar uw debitcard of zakelijke creditcard is wanneer anderen deze hebben, zoals in de uitchecklijn, in restaurants, salons en andere locaties waar u misschien niet degene bent die erover veegt.

Debet- en creditcardfraude vermijden Tip 3:

Bescherm uzelf met alle functies voor bescherming tegen bankpas en creditcardfraude die DuPage Credit Union biedt. Het is zo eenvoudig als:

  • Transactiewaarschuwingen instellen om u te informeren telkens wanneer uw creditcard is gebruikt
  • Door ‘Krediet’ te selecteren boven Debet bij de kassa om uzelf te beschermen met Visa’s Zero Liability Policy
  • Geverifieerd door Visa activeren op al uw kaarten
  • Kennisgeving aan de Credit Union wanneer u uit de staat reist