Uw Bitcoin bewaren / opslaan in een beveiligde portemonnee


Nadat u Bitcoin hebt gekocht, moet u het op een veilige portemonnee bewaren.

Om Bitcoins op te slaan, hebt u een portemonnee nodig. Als u online naar Bitcoin-portefeuilles zoekt, krijgt u veel opties, maar u moet voorzichtig zijn bij het kiezen van de juiste. Omdat veel portefeuilles een fraude zijn, verliest u uw Bitcoins. Zoek gewoon in de Google Play Store naar de Bitcoin-portefeuilles en u zult geschokt zijn om het aantal resultaten te zien.

Dit is een grote fout om een ​​willekeurige Bitcoin-portemonnee te kiezen alleen omdat deze wordt vermeld in de Google Play Store of omdat deze op de eerste pagina van Google staat. Naarmate de Bitcoin-prijzen stijgen, neemt ook het aantal oplichting toe.

Een andere grote fout die zelfs ervaren gebruikers maken, is door de portemonnee in een uitwisseling te houden. De meeste beurzen zoals CEX, Binance en vele anderen bieden een ingebouwde Bitcoin-portemonnee en laten je Bitcoins opslaan in hun portemonnee. Het probleem met het in ruil houden van Bitcoins is als u niet de Bitcoins bezit. Naderkant kunt u overgaan tot Bitcoin verkopen hoe hoger de waarde raakt.

Aangezien slechts enkele landen ter wereld werken aan de regulering van Bitcoin en Cryptocurrency in het algemeen, kunnen deze uitwisselingen worden gesloten. Dit gebeurde ergens in september 2017 in China. Uitwisselingen lopen ook het risico gehackt te worden en je kunt je Bitcoin verliezen als je het op een beurs bewaart. U kunt hier lezen over de grootste Bitcoin-hacks.

Zoals ik eerder al zei, is Bitcoin niet zoals een typische valuta die u in uw bank bewaart alhoewel bitcoin kopen via bank wel mogelijk is. U bent verantwoordelijk voor de beveiliging van uw Bitcoins en daarom bewaart u deze in een portemonnee waar u 100% controle over hebt. Dit wordt gedaan door het bezit van het startwoord of de private sleutel. Voor de eerste timer klinkt het misschien heel technisch, maar het is eigenlijk gemakkelijk te begrijpen en te leren.

Om uw begrip van Bitcoin-portemonneebeveiliging te vereenvoudigen, hoeft u alleen maar een goed erkende portemonnee te gebruiken waarmee u, en alleen u, de kernwoorden kunt behouden. Dit startwoord is het wachtwoord voor uw Bitcoin. Zelfs als u uw telefoon- of hardwareportefeuille verliest, kunt u uw Bitcoin herstellen met behulp van de startwoorden.

We hebben een paar specifieke middelen om dit te begrijpen. Hier zijn een paar zorgvuldig geselecteerde artikelen voor u om alles te leren over het startwoord en de private sleutel van Bitcoin:

Er zijn verschillende soorten portefeuilles voor Bitcoins:

  • Mobiele portefeuilles die worden geleverd met een mobiele applicatie en beschikbaar zijn voor zowel iOS als Android.
  • De desktop-portemonnee die wordt geleverd als software
  • Webportemonnee die als website wordt geleverd
  • Hardware-portemonnee, dat is de veiligste manier
  • Een papieren portemonnee is een andere veiligste methode, maar het instellen ervan is niet eenvoudig.