Wat is de reden voor een energiemonitor? En waarom gebruiken mensen in Nederland steeds vaker zaken om energie vergelijken mogelijk te maken?


De kosten van elektriciteit worden niet goedkoper en mensen zijn altijd op zoek naar manieren om hun maandelijkse elektriciteitsrekening te verlagen. Natuurlijk kun je tegenwoordig energieleveranciers bekijken op beste-energievergelijker.com, maar het is duidelijk dat u uw rekeningen kunt verlagen door het energieverbruik te verminderen.

  • Helaas hebben de meeste mensen geen idee waar ze moeten beginnen. Studies geven aan dat huiseigenaren waarschijnlijk energie zullen besparen als ze hun verbruik kunnen monitoren. Dit is waar een energiemonitor voor thuis kan helpen.

Wat is een energiemonitor voor thuis?

Een energiemonitor voor thuis is een apparaat dat het energieverbruik van uw huis meet. De meeste energiemonitoren voor in huis zijn eenvoudig te gebruiken en vereisen weinig elektrische kennis.

  • Het apparaat geeft gegevens over uw totale elektriciteitsverbruik, inclusief een storing voor de huishoudelijke apparaten,
    verwarming, koeling, verlichting, enz.

Hoe kun je zonder al te veel gedoe gemakkelijk je energieverbruik zien?

Deze apparaten houden uw elektriciteitsverbruik in de gaten. De gegevens op het geheugenbord van het apparaat kunnen worden gedownload naar een computer en geanalyseerd. Op elk moment kunt u bepalen hoeveel elektriciteit u verbruikt.

  • U kunt bepalen of u te veel energie verbruikt of niet en u kunt uw elektrische verbruiksgewoonten veranderen om op elektriciteit te besparen. Wanneer u precies weet hoeveel elektriciteit u gebruikt, kunt u een deel van het elektriciteitsverbruik dat u overmatig vindt, elimineren.
  • Houd er rekening mee dat het niet zal lichten of apparaten uit te schakelen voor u. Het zal niet direct elektriciteit besparen, maar u kunt het wel gebruiken om uit te vinden hoe en waar u het energieverbruik kunt verminderen.

Een energiemonitor voor thuisgebruik gebruiken

Een Outlet Electriciteitsmonitor wordt in een stopcontact gestoken en het te bewaken apparaat wordt in de Outlet Monitor gestoken. De monitor laat zien hoeveel elektriciteit er wordt verbruikt door het apparaat dat erop is aangesloten. Dit type energiemonitor voor thuis is betaalbaar. Enkele voorbeelden zijn de Kill-a-Watt en de Wattson.

Een All-House (gedistribueerde) Elektriciteitsmonitor is bevestigd aan de inkomende elektriciteitsdraden op het hoofdelektriciteitspaneel.

  • De stroombelasting op elke draad wordt gemeten en de meetwaarden worden opgeslagen op het bord van de monitor.
  • Hierdoor kan de huiseigenaar het verbruik van elk apparaat of apparaat bekijken. De huiseigenaar kan zich een beter beeld vormen van welke apparaten energieverslindend zijn.

Er zijn energiemonitoren voor thuisgebruik met computerinterfaces via een USB-aansluiting en software. U kunt uw gegevens op uw computer bekijken en meer relevante informatie krijgen met behulp van de software van de monitor. Vergeet niet dat een energiemonitor geen energie voor u bespaart, maar het kan u wel de informatie geven die u nodig heeft om te handelen en uw stroomverbruik te verminderen.